Mecanicien bromfietsen & motorfietsen

U leert een bromfiets en motorfiets assembleren en rijklaar maken volgens de voorschriften van de constructeur. U leert ook in het kader van een periodiek onderhoud herstellingen en vervangingen uitvoeren aan bromfietsen en motofietsen.Er is daarnaast ook aandacht voor de administratieve afhandeling en het rapporteren van het eigen werk aan verantwoordelijke, collega’s en klanten. Men leert tevens zijn werkplek en de gereedschappen opruimen, onderhouden en afval correct sorteren.

Een kwaliteitssysteem en/of kwaliteitsrichtlijnen helpen realiseren; Verschillende types banden in verband brengen met de aard van de toepassingen; De verschillende componenten van het wiel toelichten; Wielen monteren, demonteren en uitbalanceren, inspaken; Basiskennis elektriciteit toelichten; Eenvoudige vervangingen doorvoeren aan stroomkringen en aan laad– en ontstekingskringen; Mechanische componenten demonteren, monteren en vervangen;

U leert een diagnose te stellen met als doel zowel bromfietsen als motorfietsen te herstellen. Deze handelingen worden uitgevoerd rekening houdend met de richtlijnen van de constructeur en de milieunormen, gebruikmakend van de passende gereedschappen en meetapparatuur.

Mototechniek

Leer de nieuwste technieken

Moto

OPLEIDING Moto

voor ieder van ons

VOLWASSENENONDERWIJS
zowel overdag als 's avonds